Fiecare vot contează ! România are nevoie de implicarea tinerilor în politică

De Aura Sandu

Astăzi societatea românească se confruntă cu una dintre cele mai grave probleme şi anume problema absenteismului tinerilor de la urnele de vot şi neimplicarea lor în politică. Majoritatea tinerilor, nu cred în valoarea votului lor şi par să-şi fi pierdut speranţa într-o viaţă mai bună. Ei nu mai cred în discursurile demagogice ale politicienilor şi nici în faptul că ar avea puterea de a schimba ceva.Deşi tinerii ar trebui să aibă o gândirea pozitivă, energie şi multe aspiraţii către un viitor mai bun, s-a dovedit că majoritatea tinerilor au o viziune pesimistă asupra viitorului.

Din păcate, mulţi tineri din România nu conştientizează beneficiile acestor oportunităţi şi nu înţeleg importanţa pe care o are orice vot liber şi conştient.

Tinerii sunt dezinteresaţi şi în final devin indiferenţi faţă de viaţa politică. Majoritatea tinerilor sunt lipsiţi de speranţă. Mulţi dintre ei consideră că votul lor nu este în stare să schimbe evoluţia lucrurilor, iar conducerea îşi aduce aminte de tineri foarte rar, fapt ce le sporeşte doza de neîncredere şi de aceea ei ripostează prin neprezentarea la vot , crezând că astfel vor atrage atenţia politicienilor.

Majoritatea tinerilor aleg să îşi rezolve problemele prin forţele proprii şi nu aşteaptă ajutorul conducerii.Ei cred că plecarea peste hotare le va oferi şansa unei vieţi mai bune, deoarece autorităţile publice nu creează condiţii pentru ca tinerii să-şi poată construi un viitor în ţară. Tinerii ar trebui să fie apreciaţi prin asigurarea locurilor de muncă pentru absolvenţi, prin asigurarea unui spaţiu de locuit şi prin implicarea lor în cât mai multe proiecte unde s-ar discuta problemele actuale ale României. Părerea tinerilor contează pentru că şi ei au un cuvânt de spus.

În România lipsesc perspectivele pentru că locurile de muncă sunt puţine şi insuficient plătite. Pentru a merge la vot tinerii au nevoie de motivaţii şi de aşteptări împlinite. Conducerea ţării trebuie să îşi realizeze promisiunile şi să promoveze tinerii în politică. România are nevoie de mobilizarea tuturor tinerilor în primul rând pentru că votul e o datorie civică şi în al doilea rând pentru că doar prin creşterea prezenţei la vot pe categoria tânără de vârstă ,atenţia politicienilor va spori şi astfel tinerii vor fi mult mai apreciaţi,iar viitorul României de mâine va arăta cu totul altfel.

Votul tău de azi poate fi şansa ta de mâine ! Spune stop indiferenţei şi ia atitudine ! Viitorul contează şi noi tinerii îl putem schimba !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s