Bizarii elefanţi cântători

De Iulia Călin şi Georgiana Sănduleasa

În faţa Clubului „El grande comandante” recunoaştem pe doi dintre elefanţii bizari . Fâlfâim mâinile să atragem atenţia. Ne apropiem cu picioarele uşor împiedicate. „Voi sunteţi, nu?” Se prezintă zâmbind: Nae clăparul şi Claudiu toboşarul.

eleph2Le urmăm paşii pe scările învârtite. Coborâm , coborâm şi iar coborâm. În final, Nae găseşte o masă unde ne aşezăm. El e singurul elefant de la masă. Din spatele camerei lipsite de lumină, auzim două voci şi îl recunoaştem pe Mihai (chitară bass) şi pe prietena lui , Andreea. Cercetează atent şi aruncă priviri curioase.

„Fetele astea ne vor lua un interviu!” Puţin sceptic, se aşează la masă. Îşi încruntă sprâncenele şi încearcă să rezolve „problema” mai repede: „Păi hai , începeţi!”. Nae îi priveşte graba amuzat şi îi aduce aminte: ”nu suntem toţi”. Aşteaptă cu mâinile împreunate şi cu scrumiera în faţă să vină şi ceilalţi . Stânga şi dreapta mesei sunt ocupate de Claudiu şi Cătălin (chitară). Cel din urmă pare să-şi aducă aminte de interviu ”Blogoliceeni, nu?”
Cei patru elefanţi ne încurajează să le punem întrebările. Din când în când nu mai deosebim vocile, le percepem ca una .

De ce Les Elephants Bizarres?

Mihai analizează întrebarea. El şi Cătălin erau pasionaţi de franceză din liceu. Ca nume de trupă voiau să scape de clişeu „the” al trupelor indie. Voiau un nume în franceză. “Claudiu a făcut o glumă că e lefter şi a arătat spre buzunare, asa a iesit un elefant bizar”. Aşa a rămas şi numele, cu care Cătălin nu prea a fost de acord, dar cu care s-a obişnuit având în vedere că a doua zi a apărut şi logoul.

Să îşi facă trupă nu a fost aşa de uşor. Până la forma finală a trupei Les Elephants Bizarres, am auzit de trupe ca Oxigen şi Hotel Fetiş. S-au schimbat mai mulţi solisti ajungându-se la „carismaticul” Ştefan. Claudiu îi completează ideea lui Mihai „dacă nu te înţelegi bine ca trupă se ajunge la păruială”

Având personalităţi diferite,elefanţii nu ascultă exact aceleaşi trupe. Claudiu spune că de aceea nu fac cover-uri deşi niciunul dintre ei nu e fixat pe ceva.

eleph1

Cum se naşte o melodie în trupa lor?

Mihai e cel care scrie versurile şi ceilalţi colaborează „Vine fiecare cu ideea lui şi facem în aşa fel încât să ne placă la toti”. Vocea cârcotaşă a lui Cătălin o deosebim pe reportofon „Ei, nu e chiar asa”. Colegii de trupă râd zgomotos.

Mihai tresare. Scoate aparatul foto din geantă pentru a „arăta” un început de melodie.”Uitaţi ce am făcut în baie!”. „Eşti sigur că poţi să ne arăţi?” se aude o voce înecată de râs (Nae). Cu degetele alerte butonează aparatul şi şuierăturile încep a umple masa.

Cum aţi ajuns la B’est Fest?

„Pe nepotisme, mă!” (Nae). Mihai clarifică: „Ne-au monitorizat cei de la E-magic”. Totul a început în momentul în care aceştia au fost remarcaţi într-un concert în Fabrica, iar apoi acceptaţi să cânte la B’estfest şi Underlondon, „au venit la pachet”. Ei glumesc şi spun că au fost mai ieftini.

S-au simţit foarte bine, însă lui Claudiu i s-a părut ciudat pentru că, spune el, „trebuia să te agiţi şi să faci lucruri pe care în club le faci natural”. Au fost încântaţi de organizare deoarece au văzut cum se fac repetiţiile pe o scenă mare şi nu numai. Deşi în faţa scenei elefanţii nu au fost susţinuţi numeric de oameni, asta nu i-a împiedicat să se distreze.

Aceşti au fost auziţi pentru prima oară la City FM unde Cătălin a trimis o melodie a trupei. Nu avea mari aşteptări, ba chiar mai mult, uitase de ea. Mai apoi au aflat că melodia lor se află în Top 10. Anul trecut elefanţii au cântat pe scena mică de la Stufstock în urmă unei preselecţii, iar anul acesta vor cânta pe scena mare, pe 5 septembrie. Un lucru a dus spre un alt lucru bun căci au fost remarcaţi de directorul postului Radio Guerilla.

eleph3

Cum vă vedeţi în câţiva ani?

„Suntem cât de cât prinşi în chestia asta şi vedem unde vom ajunge”. Nu trăiesc în viitor. ”Noi mergem dar nu ştim unde ajungem”. Vor doar să se bucure de concertele de acum şi să dea ce e mai bun din ei. Treaba cu concertele e destul de simplă. Cei de la E-magic îi contactează şi Nae este cel care se ocupă de acest aspect.

Ei nu sunt orice fel de elefanţi. ”Avem şi noi joburi: eu, Nae şi Claudiu suntem programatori, Mihai grafician, scuză-mă, art designer şi ăsta micu’ Ştefan, sunetist”.

Am dat pagina caietului , ultima întrebare şi-a găsit răspunsul. Închidem şi reportofonul. Rând pe rând se ridică de la masă şi îşi aranjează instrumentele. Ca de nicăieri se aude „Ce faci,i Mihae? Ai făcut un trend cu basca aia?” Aceleaşi râsete cunoscute.

Peste o saptămână, la concert, îi privim din nou din faţă. Pe scenă, Ştefan e în centru, adeseori acoperindu-l pe Claudiu, încercând să cuprindă cu mâinile întreaga sală. Mihai şi Cătălin par să aibă aceleaşi mişcări şi aceleaşi voci. Nae închide ochii legănându-şi botoşii galbeni din picioare. La fiecare bătaie de talgere, Claudiu îşi muşcă buzele şi îşi aruncă beţele.

Elefanţii par mulţumiţi de seară . Ei râd şi vor să ajungă celebri.

Reclame

5 responses to “Bizarii elefanţi cântători

  1. Pingback: Interviu pentru liceeni - Les Elephants Bizarres

  2. suntetzi tari …have no fear …bafta multa!!!

  3. imi place grozav de mult ultimul enunt ! suna asa de bine: „ei rad si vor sa ajunga celebri.” artistic, pot sa zic :D

  4. hai ca va pup si io pe trompeta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s