Skateboard-ul, un accesoriu pentru „duri”

De Alexandra Farmazon, Raluca Voinea

Imagine216Pentru început trebuie să precizăm că există două tipuri de skateri: cei pasionaţi, cărora chiar le place acest sport şi cei care, din lipsă de preocupare au avut revelaţia supremă de a arăta interesant cu un skateboard în brate.

Pentru că majoritatea skaterilor fac parte din cea de-a doua categorie, vi-l prezentăm pe George Manea sau , asa cum il numesc prietenii, “Blondu”.

El este prototipul rebelului pe care îl ilustrează la modul cel mai strălucit.

Blondu’(20 de ani) a participat la numeroase competiţii precum: Urban Fest, Welcome şi Red Bull Local Hero unde nu a reusit sa castige nimic, insa sustine ca a dobandit multa experienta.

Sub înfăţişarea de dur, am avut surpriza să descoperim un tip sensibil, un sentimental. Nu numai că recunoaşte cu mândrie că îi place Hannah Montana “Da’ ce ? Că-i bună!” dar s-a şi ataşat atât de tare de liceul Tonitza încât nu se îndură să-l părăsească… sau sa il promoveze.

Deşi are mult prea mult timp liber, George nu şi-l petrece în faţa calculatorului, preferând să stea câte 10-12 ore zilnic în parc să exerseze.

Pasiunea lui pentru sport i-a provocat şi unele neplăceri cum ar fi o căzătură “de la patru metri, pe spate” care nu a reuşit însă să-l demoralizeze. Sacrificiile sale pentru skateboarding nu au limite, deoarece cu suma cheltuită pe plăci şi skateshoes “putea să-si ia casa”.

Imagine217

Ca orice tip activ social, George frecventează diferite cluburi din Bucureşti cum ar fi: Corner, Torabo, Downtown, Chicago sau se întâlneşte cu prietenii şi ascultă muzică rock, indie şi punk. Melodia lui preferată la este Nemo de la Nightwish. În micile lui escapade din “jegosul ăsta de Bucureşti “ îi place să meargă în Timişoara şi Sibiu pe care le admiră pentru igienă.

Faptul că este un tip petrecăreţ, reiese şi din înfăţişarea sa: are un pierce în bărbie pe care şi l-a făcut singur la majoratul său cand era “mort de beat”.

Pe lângă aspiraţia de a face din skateboarding o carieră, George îşi mai doreşte să facă Arhitectura. În România este mai greu să-ţi clădeşti o carieră pe baza skateboarding-ului, şi de multe ori rămâi doar cu experienţa. George a câştigat deja destulă. Îl sfatuim sa mai lase şi pentru alţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s