Taximetriştii din nou în stradă

De Edi Nistru şi Jeanin Buţu

Taximetristi (5) (Small)Taximetriștii sunt nervoşi şi spun că decizia Primăriei de a nu le acorda licențe încurajeaza funcționarea în ilegalitate. ” Eu vreau să le plătesc taxe şi impozite, funcţionând legal, iar ei refuză să îmi dea licenţa”, a spus Florin, taximetrist pirat.

Aceștia au organizat marți un miting în fața Primăriei Sectorului 5. Începând cu ora 9:00, cei aproximativ 100 de manifestanti au protestat în speranța că edilii vor apleca urechea la problema lor. Până la ora 18:00 mai erau aşteptate alte 600 de persoane.

Cererile au fost depuse începând cu anul 2005, iar licenţele au fost atribuite în martie 2009, fiind afişate şi pe site-ul autorităţilor. Cu toate acestea, ele nu au fost eliberate. Contactaţi de publicaţia noastră, reprezentanţii Primăriei au refuzat să ne dea amănunte.

Majoritatea persoanelor ieşite în stradă lucrează independent şi acuză consilierii Primăriei că refuză acordarea licenţelor pentru că au interese în această problemă.

“Domnul primar ne-a promis în campanie că o să rezolve problema, însa acum trebuie să mai asculte şi de consilieri”, a declarat Mircea Mahmut, un pensionar care aşteaptă de trei ani să primească dreptul de a practica taximetria.

Protestatarii au antecedente în ceea ce priveste ieşirea în stradă. În noiembrie 2008, primarul general Sorin Oprescu a cedat presiunii taximetriştilor, care intraseră în greva foamei.

Taximetristi (6) (Small)El a propus Consiliului General al Municipiului Bucureşti suplimentarea licențelor de taxi cu 769. Acestea au întepenit, însa, pe biroul lui Tudor Toma, secretar la Primăria Capitalei. Argumentul adus de acesta a fost numărul prea mare de taxiuri, patru la mia de locuitori. Taximetriştii au atacat decizia în instanţă, dar au pierdut procesul.

Edilii Bucureştiului au în plan creşterea numărului de taxiuri până la 10.269. Unul dintre motivele invocate ar fi o eroare apărută în studiul din 2007 şi care trebuie rectificată. În acel document nu au fost luaţi în calcul cei 70.000 de studenţi care vin în Bucureşti şi care sunt consideraţi utilizatori constanţi ai serviciului de taxi.

Mihai Cezar Hâj, reprezentantul Alianţei Naționale a Organizațiilor Studențești din Romania (A.N.O.S.R.), a declarat, pe de altă parte, că studenţii folosesc cu predilecţie transportul în comun, iar teoria municipalităţii este nefondată. În prezent, în Capitală există 9.500 de taximetre, dintre care 3.425 aparţin persoanelor fizice, iar 5.875 sunt ale firmelor de profil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s