În direct, la Hotnews

De: prof. Daniela Martinaş, prof. Adriana Moţcanu, prof. Mihaela Popescu

hotnews1O vizită la Hotnews într-o după amiază fierbinte de vară.

Însoţind cei 25 de liceeni curioşi şi pasionaţi de jurnalism, căutăm din priviri clădirea de pe Calea Victoriei care găzduieşte sediul Hotnews.ro, prima agenţie de ştiri online din România. În clădirea veche dar impozantă din spatele magazinului “Victoria”, la etajul IV, urmează să-l întâlnim pe “şeful ştirilor fierbinţi”.

Cristian Pantazi reuşeşte să-şi rupă câteva clipe din timpul său. Avem în faţă un bărbat de 30 de ani, cu privire inteligentă şi caldă, care răsuceşte nehotărât în mâini un pachet de ţigări.

Suntem invitaţi să luăm loc, îşi aprinde o ţigară şi povestea începe să curgă firesc. Timbrul vocii lui răsună calm, iar personalitatea lui se dezvăluie treptat sub privirea auditoriului.

Primele întrebări sunt totuşi timide şi trimit la începuturile carierei sale de jurnalist.

Deşi tonul nu este didactic, o mulţime de sfaturi pentru micii jurnalişti se regăsesc în discursul său. Aflăm că profesia de jurnalist înseamnă : muncă de teren, informare continuă, conectare permanentă la realitatea tumultoasă, intuiţie, curiozitate, plăcerea de a întâlni oameni noi şi disponibilitate la dialog. Totodată suntem lămuriţi cu privire la concurenţa dintre agenţiile de ştiri online şi televiziunile de ştiri, despre tipurile de ştiri, fluxul ştirii şi drumul acesteia până la cititor.

Ziaristul se simte confortabil în mijlocul copiilor, se aşează turceşte pe mocheta din birou şi continuă, cu vădită pasiune, să răspundă la întrebări.

hotnews2

Rumoarea creată în încăperea din interiorul Hotnews este întreruptă brusc de o informaţie : «Monica Iacob Ridzi demisionează!». Pantazi are o sclipire în ochi, apoi se scuză scurt şi iese din birou precipitat, reconectându-se, dincolo de uşă, la «fluxul de ştiri».

Rămânem pentru câteva clipe în tăcere şi timpul pare că s-a oprit în loc. Micii jurnalişti se regrupează, unii nedumeriţi, alţii dând aprobator din cap, făcând presupuneri despre ce va urma şi cum ştirea va căpăta contur. Uşa se deschide din nou, momentul de incertitudine şi aşteptare se încheie brusc. Aflăm că o ŞTIRE s-a născut sub ochii noştri.
Am trăit-o în direct.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s