Nicky, o placă şi un sport extrem

De Cezara Gheorghe

Avea doar 15 ani jumate când un prieten foarte bun i-a pus pentru prima oară un skateboard în mână. L-a învăţat apoi schemele elementare şi i-a insuflat pasiunea pentru acest sport.

skater1De atunci, Nicky nu s-a mai despărţit de placă.

La început era un pic mai greu şi căzăturile erau foarte dese, însă „după un timp nu mai simţi durerea”.

De trei ani participă la competiţii prin toată ţara. Schemele le învaţă de pe Youtube şi apoi adaugă de fiecare dată ceva în plus, pentru personalizarea stilului. A obţinut astfel numeroase premii şi multă experienţă. Dar distracţia alături de prietenii cu care pleacă prin ţara este cea care contează cel mai mult pentru el.

I-a făcut plăcere să participe la competiţiile din Timişoara si Braşov „La Braşov ne mutăm din skate park în alt loc şi mergem pe stradă, iar maşinile de poliţie ne conduc. Toată lumea se uită şi circulaţia se opreşte pentru noi. E minunat.”

La ultimul concurs la care a participat, Redbull Local Hero, desfăşurat în Bucureşti, a obţinut locul al IV-lea, dar s-a accidentat la genunchiul drept: „ Asta e cea mai gravă lovitură… fac gimnastică medicală şi dacă nu mă vindec o să mă operez la ligamente”.

skater2

Nicolae Anghel („Nicky”) are acum 20 de ani, ochii verzi şi păr lung şi vâlvoi. Din când în când, şi-l mai dă într-o parte, încercând să îl aranjeze, fără succes însă. Este deschis la orice gen de muzică şi melodia lui preferată este Kurtis Blow – The breaks. „Stai, dacă vrei îţi dau să asculţi melodia” şi fără să mai aştepte un răspuns îi dă drumul.

Cărţile pe care le citeşte sunt „mai de copii”, aşa cum le spune el, şi oraşul preferat din ţară este Baia-Mare, „un fel de Amsterdam al României”.

Este student la Administraţie publică (SNSPA) şi, aşa cum ne-a spus chiar el, are multe restanţe. „Şi… te lauzi cu asta?” „Păi nu ştiu, m-am gândit că ar fi amuzant.” Totuşi, îmbină foarte bine pasiunea lui pentru skating cu programul lejer de la facultate, mai ales că doarme foarte puţin, de obicei în metrou, în drum spre casă.

Într-o scurtă pauză de tăcere în care ascultăm melodia lui şi pregăteam următoarea întrebare, a spus brusc cu un zâmbet pe buze „Îmi place o fată. O cheamă Maya. Cu y”, adaugă uşor mândru când scriam numele iubitei.

skater3

Pentru că este accidentat, nu mai poate practică pentru moment skateboardingul şi, de trei săptămâni, s-a angajat la Ollie Gang Shop. Îi place pentru că toţi prietenii lui vin acolo: “Mai socializezi, iar tipii de aici sunt tari. Mă lasă să îmi iau liber de fiecare data când vreau”.

Îşi doreşte să se vindece pentru a se putea antrena din nou, în timpul verii „dureros de mult”, cam 9-10 ore pe zi, in Skate Park, la Eroilor sau în Parcul Carol. Iarna, la munte, pentru o tură cu snowboardul.

Nu crede în superstiţii, dar “primul trick trebuie să iasă… şi al doilea, pentru că altfel te demoralizezi, ştii tu, nu mai poţi să faci nimic”. A avut o mulţime de plăci, iar vara le schimbă cam la trei săptamani pentru că “e lemn… se rupe”.

În România nu poate să-şi facă o carieră pentru că nu sunt suficienţi sponsori,deşi el este sprijinit de Ollie Gang Shop, Vans & Eastpak Romania Distribution şi Cahhartt Europa. Nimic nu poate să îl împiedice să practice acest sport, pentru că îi place. “Nu ştiu exact de ce îmi place. E tare… e adrenalină. Totul e perfect”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s